Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μόδες του παρελθόντος που πρέπει να ξεχαστούν από την ανθρωπότητα: Part 1

 Ναι ξέρω έχουμε να τα πούμε καιρό. Θα μπορούσα να κάνω μια μικρή εισαγωγή και να σου πω πως πέρασα στις διακοπές μου αλλά τι με πέρασες, κανά γιουτιούμπερ να κάνω και στόρι τάιμ; Μήπως θέλετε και giveaways; Αλλού αυτά. Άλλωστε έχουμε και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε. Όπως η μόδα.
 Αν εξακολουθείς να διαβάζεις μετά από την τελευταία πρόταση επέτρεψε μου να σου εξηγήσω. Ανά καιρούς η βιομηχανία μόδας έχει παρουσιάσει διάφορες στιλιστικές επιλογές ως την επιτομή του γούστου και της ομορφιάς. Με τον καιρό όμως, όταν η σκόνη από την αρχική κυκλοφορία καθήσει τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε πως αυτό που σαν μηρυκαστικά τετράποδα ζώα ,ολογράφως πρόβατα, τρέξαμε να αγοράσουμε μας μεταμορφώνει σε κινούμενο κλόουν όταν το φοράμε. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη ανακάλυψη, αφού κλάψουμε τα χαμένα μας ευρώ και με όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει στέλνουμε το εν λόγω ρούχο ή αξεσουάρ εκεί που πραγματικά ανήκει, στη χωματερή. Ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Κάποιοι αθεόφοβοι ροκάρουν ακόμα ξεπερασμένα τρεντς ,έτσι, χωρίς ντροπή. Λοιπόν άκου με, αν υπάρχει στην ντουλάπα σου κάτι από αυτά που θα αναφερθούν στη συνέχεια τότε άναψε μια μεγάλη φωτιά ρίξτο μέσα και παρακολούθα το να σιγοκαίγεται, ενώ στο μυαλό σου παίζει κάποιο φλάσμπακ με όλες τις στιγμές που έζησες μαζί του. Πάμε λοιπόν.
1) Το μπιμπερόμαλλο

 Ωπ σου την έφερα. Περίμενες ότι θα μιλάγαμε μόνο για ρούχα ε; Βασικά ναι αυτός ήταν ο σκοπός. Αλλά το συγκεκριμένο τρεντ παρά ήταν άθλιο για να μη μπει. Κάπου εκεί στις αρχές του 2010 έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα ο Τζάστιν ο Μπίμπερ. Χαμός. Σε κάθε δωμάτιο κοριτσιού υπήρχε από μια αφήσα του Τζάστιν. Δίπλα της συνήθως έπαιζαν και άλλες αφήσες όπως OneDirection και Hannah Montana. (Αυτό πριν αποφασίσει η Miley Cyrus να κάνει στροφή στην καριέρα της, κρεμόμενη γυμνή από μια τεράστια μπάλα, λήγοντας άδοξα την παιδική αθωότητα μιας ολόληρης γενιάς αγοριών)

 

Στο θέμα μας όμως. Το μαλλί Μπίμπερ έγινε κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Πολλοί θέλησαν να το μιμηθούν, αψηφώντας το γεγονός ότι έτσι μετατρέπονταν σε ένα ανθρώπινο playmobil. Δεν φτάνει που σαν κούρεμα ήταν απο μόνο του άσχημο, το μαλλί αυτό είχε και ένα βασικό εργοστασιακό λάθος. Η φρατζούλα που έπεφτε μπροστά ενοχλούσε συχνά τα μάτια του επίδοξου Μπίμπερ. Σαν αποτέλεσμα, το άτομο ήταν αναγκασμένο να φυσάει συνεχώς προς τα πάνω ή να απομακρύνει με το χέρι του τις τρίχες που τον ενοχλούσαν. Ο καιρός πέρασε όμως, ο Τζάστιν κουρεύτηκε και το μαλλί (και ο Μπίμπερ) ξεχάστηκαν.
2)Το αναποφάσιστο σορτσάκι


 Τέλη της δεκαετίας του 90 νέα συγκροτήματα συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό, φέρνοντας στο προσκύνιο καινούργια μουσικά ακούσματα. Η χιπ χοπ κουλτούρα ήρθε για να μείνει φέρνοντας μαζί της κάποιες ας πούμε ενδιαφέρουσες στιλιστικές επιλογές. Καπελάκια, σκουφιά, ακραία φαρδιές μπλούζες και παντελόνια βασικά χαρακτηριστικά κάθε χιπχοπά της εποχής. Ρούχα όπως το φούτερ κατάφεραν μάλιστα να ξεφύγουν από τον κλειστό κύκλο της χιπχοπ κοινότητας και να υιοθετηθούν από το ευρύ κοινό, καθώς συνδίαζαν άνεση και στιλ. Κάποια άλλα ρούχα από την άλλη θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μοναδική απόδειξη της ύπαρξής τους ο Λεωνίδας και οι φίλοι του από το 10 λέπτα κύρηγμα, οι οποίοι είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν πως δεν είναι όλα τόσο Athens Finest τελικά. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και το σορτσάκι στο οποίο αναφέρομαι. Αναποφάσιστο από τη φύση του, αν έπαιρνε μέρος σε γκάλοπ θα ψήφιζε δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Αρκετά κοντό για κανονικό παντελόνι, αρκετά μακρύ για κανοκό σορτσάκι, για κάποιο λόγο τελείωνε στο καλάμι. Ο λόγος που δεν βλέπω πια τις επαναλήψεις του Mega.
3)Το σκουλαρίκι στο φρύδι


Η αλλιώς το σκουλαρίκι υποψηφίου στις οντισιόν του X-Factor. Στο παλιό X-Factor το αυθεντικό, ήξερες ότι η οντισιόν θα έιχε πλάκα αν έσκαγε καγκούρικο τυπάκι με σκουλαρίκι στο φρύδι. Συνήθως τραγούδαγε Βέρτη, Ρέμο ή Χατζηγιάννη ένω για ξένο έλεγε το "Happy birthday to you" γιατί δεν σκάμπαζε από αγγλικά. Έπαιρνε φυσικά τέσσερα όχι και έξτρα βρισίδι από Θεοφάνους δώρο. Έφευγε πάντα νευριασμένος αφήνοντας αιχμές για την κριτική επιτροπή και τη μουσική βιομηχανία η οποία πλέον προωθεί μόνο 'λούγκρες" και "γυναικωτούς" (Φαν φακτ: Μέχρι και ο Θεοφάνους το 2010 ρόκαρε Μπιμπερόμαλλο) 


Η γυναικεία βερσιόν του εν λόγω σκουλαρικιού, ήταν το σκουλαρίκι στο πλάι των χειλιών, το οποίο λογικά έχει κάποια ειδική ονομασία την οποία αγνοώ. Εξίσου άσχημο και καγκούρικο έκανε αυτομάτως οποιαδήποτε το φόραγε μαθήτρια επαγγελματικού λυκείου. Εξαίρεση στον κανόνα (και βασικός λόγος που το "stepsister" είναι από τις αγαπημένες αναζητήσεις των Ελλήνων στα διάφορα τσοντοσαίτ) η Εύα από το Ευτυχισμένοι Μαζί.


 Είχα να πω και άλλα, αλλά το κέιμενο βγήκε ήδη μεγάλο και κάπως κουράστηκα. Πείτε μου αν σας άρεσε αυτή η νέα κατηγορία άρθρων για να επανέλθω στο μέλλον με καινούργια parts. Μείνετε συντονισμένοι στο blog, η νέα σεζόν άρθρων μόλις ξεκίνησε. Ήμουν το Γεράκι και θα τα πούμε σε ένα επόμενο κείμενο.

#Γεράκι